Bike Totaal Wijtman uw E-bike specialist

Klik hier voor de recente E-bike collectie

E-bikes, elektrische fietsen of pedelecs?

Bijna iedereen in Nederland noemt een fiets met elektrische trapondersteuning een E-bike. Vrijwel elke elektrische fiets die op dit moment verkocht wordt is echter een zogenaamde ‘Pedelec’ (Pedal Electric Cycle). Deze elektrische fiets werkt in combinatie met spierkracht en geeft alleen een ondersteuning. De gebruiker kan deze elektrische hulpmotor activeren door de fiets met spierkracht voort te bewegen. De pedelec is de meest voorkomende elektrische fiets in Nederland en in de volksmond slaan de termen elektrische fiets en E-bike dan vaak ook op de pedelec.

De E-bikes die bij Bike Totaal Wijtman worden verkocht zijn fietsen met trapondersteuning!

De elektrische fiets of E-bike is de laatste jaren enorm populair geworden bij zowel jong als oud. Het is met de E-bike mogelijk geworden om een grotere afstand te overbruggen zonder daarvoor extra inspanning te leveren. Fietsen op een E-bike wordt niet voor niets beschouwd als één van de grootste vernieuwingen in mobiliteit van dit moment. Ideaal voor woonwerkverkeer als alternatief voor de auto, maar ook ideaal voor een ontspannen fietstocht in het weekend of voor een snelle boodschap. Fietsen met trapondersteuning gaat ook met tegenwind of heuvelop, vederlicht en stil. Een prima reden om eerder, vaker en langer de fiets te pakken.

Inmiddels heeft een kwart van alle fietsen die verkocht, trapondersteuning.

Een E-bike mag volgens de Nederlandse wet niet sneller gaan dan 25km/uur. Hij valt dan ook binnen de fietswetgeving dus een helm- of verzekering is niet verplicht. Wij raden echter een fietsverzekering wel aan.

Er bestaan ook elektrische scooters (fietsen) waarbij de berijder niet persé mee hoeft te trappen. Dit is in feite een elektrische variant van de snorfiets. Voor deze fietsen/scooters vallen echter onder de snorfietswetgeving. De bestuurder moet minimaal 16 jaar oud zijn en in bezit van een bromfietsrijbewijs. Verzekering en kentekenplaat zijn verplicht, net als bij een brommer.

Deze modellen worden echter NIET verkocht bij Bike Totaal Wijtman!

Bij Bike Totaal Wijtman kunt u terecht met al uw vragen over e-Bikes, tevens repareren wij alle merken e-Bikes, ook de merken die wij niet verkopen, maar waarvan de onderdelen wel verkrijgbaar zijn. Ons personeel is opgeleid om alle elektrische fietsen te kunnen repareren. klik hier voor het maken van een afspraak in onze werkplaats.

Certificering

Sparta e-Bike Testcenter
Batavus e-Bike Expert
Koga gecertificeerd e-Bike dealer
Gecertificeerd Bosch dealer
Gecertificeerd ION dealer
Gecertificeerd Yamaha dealer
Gecertificeerd Impulse dealer
Gecertificeerd Ewise dealer

Klik hier voor de recente E-bike collectie