Welke fietskleding moet ik aan?

Volg het 3-lagen fietskleding systeem

afbeelding fietskleding 3-lagensysteem

Door 3 lagen kleding te dragen profiteer je optimaal van de vochtregulerende werking van de kleding. Je huid blijft droog en je behoudt de ideale lichaamstemperatuur, waardoor je optimaal kan presteren. Elke laag is een belangrijke schakel in het 3-lagen systeem en het principe werkt het hele jaar door.

Laag 1: functionele onderkleding

onderkledingBasislaag die het transpiratievocht van de huid wegtrekt en naar de buitenkant van de onderkleding transporteert. Daar verdampt het of wordt het doorgegeven aan de volgende laag. Om het vocht optimaal weg te trekken van de huid, sluit de onderkleding comfortabel om het lichaam.
Bekijk ons assortiment onderkleding

Laag 2: fietsshirt

fietsshirtsDe tweede laag zorgt voor isolatie en warmte. Tevens geeft het transpiratievocht en overtollige warmte door aan de volgende laag of aan de buitenlucht. Als de temperatuur daalt, zorgt deze laag ervoor dat je lichaamswarmte behouden blijft.
Bekijk ons assortiment fietsshirts

Laag 3: bodywarmer/jack/windbreaker

fietsjacksDe derde en buitenste laag beschermt tegen invloeden van buitenaf, zoals wind, regen en kou. Tegelijkertijd transporteert het transpiratievocht en overtollige warmte uit de lagen daaronder naar buiten.

Bekijk ons assortiment fietsjacks

Bekijk ons assortiment fietskleding

sfeerfoto racefiets

Welke maat kleding is voor mij geschikt?

Bekijk hier de maattabellen van Agu fietskleding voor volwassenen en kids.